Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Beursblik: geen grote verrassingen bij Argen-x

(ABM FN) Argen-x heeft in haar jaarcijfers geen grote verrassingen gemeld, maar meldde wel dat de cashburn dit jaar stevig zal stijgen. Dit meldde analist Thomas Guillot na het cijferrapport van het biotechbedrijf.

De cashburn zal volgens de analist in 2021 maar liefst verdubbelen tot 850 miljoen euro. Daarbij wijst hij echter ook op een stevige schatkist waarover Argen-X beschikt.

Volgens de analist werd geen nieuwe info gegeven betreffende de productpijplijn en waren de resultaten in 2020 naar verwachting.

Wel haalde Guillot nog eens het vertrek van de CFO van Argen-x in het kader van de evolutie van het bedrijf richting een commerciële speler aan.

Het belangrijkste element voor dit jaar zal de goedkeuring worden van efgartigimod in gegeneraliseerde myasthenia gravis. Eerder deze week bleek al dat die goedkeuring er vermoedelijk pas tegen het einde van het jaar komt, en niet zoals gehoopt halverwege het jaar.

Degroof Petercam heeft een Houden advies op Argen-x met een koersdoel van 195,00 euro. Het aandeel daalde donderdag 5,4 procent naar 254,40 euro, waarmee Argen-x de grootste daler in de sterindex was.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Nieuwe data Argenx bevestigen positieve effecten van Vyvgart Hytrulo
  2. Beursblik: Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Argenx

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
arGEN-X kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht