Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Winst voor Vastned Retail Belgium in eerste kwartaal
Beeld: Vastned

Winst voor Vastned Retail Belgium in eerste kwartaal

(ABM FN) Vastned Retail Belgium heeft het eerste kwartaal van 2022 afgesloten met winst. Dat blijkt uit het kwartaalbericht dat maandag nabeurs is uitgestuurd door de belegger in commercieel vastgoed.

VastNed Retail, dat vooral aanwezig is in multifunctionele bedrijfsgebouwen gelegen in de winkelsteden Antwerpen, Brussel, Gent en Brugge, zag het nettoresultaat stijgen tot 4,1 miljoen euro in de eerste drie maanden van het jaar, tegenover een verlies van 1,8 miljoen euro een jaar eerder.

De huurinkomsten bedroegen 4,3 miljoen euro over de periode, of 0,1 miljoen euro meer in vergelijking met het eerste kwartaal van 2021. Vastned kon ruim 99 procent van de huren innen.

VastNed merkte op dat de waarde van de vastgoedportefeuille stabiel is gebleven, terwijl "de hoge bezettingsgraad van 98,9 procent, tegen 99,3 procent drie maanden eerder, getuigt van de kwaliteit van de bestaande vastgoedportefeuille", aldus het persbericht. Vorig jaar in het eerste kwartaal daalde de waarde van de portefeuille nog met 1,5 miljoen euro.

Het EPRA-resultaat bleef min of meer gelijk op 3,2 miljoen euro.

Vastned is er wederom in geslaagd de schuldgraad te verlagen. Die daalde kwartaal op kwartaal met 1 procent tot 25,5 procent.

Wat de vooruitzichten betreft, benadrukt het management dat het zal blijven zoeken naar nieuwe investeringsmogelijkheden in lijn met zijn strategie, "hoewel dit in de huidige marktomstandigheden moeilijk zal zijn".

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Ava Vastned Belgium keurt alle agendapunten goed
  2. Vastned Belgium boekt hoger EPRA-resultaat

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
VASTNED BELGIUM kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht