Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Ahold Delhaize naar de €30?

Ahold Delhaize naar de €30?

Ook Ahold Delhaize heeft deze week cijfers en verwachtingen gepresenteerd. Hoe het beleggend publiek hier op reageert zien we uiteraard terug op de chart. In eerste instantie was de reactie positief, maar het koersbeeld voor de langere termijn toont toch wat terughoudendheid bij beleggers.

Laat ik de maandchart voor u duiden om een route te kunnen uitstippelen met als ultieme vraag of binnenkort 30+ op de borden staat.

Langere termijn positieve trend

We gaan eerst terug naar september 2006, toen de koers de gemiddelde lijn als trendvolgende indicator opwaarts kruiste. Toen stond er €6,50 op de borden, nu noteert de koers rond €29+. Dat is toch een mooie rit voor trendvolgende beleggers, die af en toe de adem inhielden toen de bulls langs het ravijn laveerden.

De trend is nog steeds intact, zelfs als er een correctie plaatsvindt tot €23+ aan toe. Er is dus voldoende correctieruimte.

Driehoekformatie

Binnen de langere termijn uptrend is er sinds november 2021 sprake van een  consolidatiefase met lagere toppen en hogere bodems.

Grafieklezers zien hierin een driehoekpatroon als continuatiepatroon. Dit zou impliceren dat de koers uiteindelijk boven uit de driehoek breekt om de trend te vervolgen.

Maar zover is het nog niet. Er liggen twee beren op de loer op €29,50+ en €30,30+, een weerstandzone die niet zomaar wordt weggeslagen. Lukt dit wel, dan komen de bulls op uncharted territory, zo hoog zijn ze nog nooit geweest.

Coaching

Voor trendvolgende beleggers is de maandgrafiek enerzijds saai, er gebeurt daar niet zoveel, maar anderzijds ook spannend, want breken de bulls binnenkort uit?

Een en ander impliceert dat koopposities mogen worden aangehouden, maar houd wel een vinger aan de pols. Want bij haperingen tegen de weerstandzone en het verschijnen van een volgende zwarte maandcandle is het te overwegen om posities te verkleinen.

Boven €30, €30+ zijn er additionele koopkansen, waarbij je als belegger moet navigeren op de indicatoren, dat moge duidelijk zijn.

Dus Ahold bulls, keren of passeren bij de rode strepen, laat het maar zien.

 Bekijk hier de Ahold Delhaize-Turbo's van BNP Paribas

 

Risicowaarschuwing: 

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 Retail beleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Disclaimer: 

Nico Bakker  is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A. (www.bnpparibasmarkets.nl). Wouter de Boer is medewerker van BTAC. 

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker dan wel De Boer geven diens technische mening weer over het betreffende item in de hoedanigheid van technisch analist en consultant. De beloning van BTAC, Bakker of De Boer staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie. 

Op het moment van schrijven heeft Nico Bakker en/of Wouter de Boer van BTAC in privé dan wel zakelijk mogelijk een long of short positie in een van de onderliggende waarden zoals beschreven in dit document dan wel financiële instrumenten die hieraan zijn gerelateerd. Er kan ook sprake zijn van indirecte deelnemingen via beleggingsfondsen, pensioenfondsen en/of kapitaalverzekeringen waarin wordt belegd en waar hij of andere medewerkers van BTAC geen invloed hebben op het beleggingsbeleid. Verder zijn er geen andere potentiële belangenconflicten bekend.

Deze aanbevelingen zijn niet opgesteld overeenkomstig de wettelijke voorschriften ter bevordering van de onafhankelijkheid van onderzoek op beleggingsgebied en zijn evenmin onderworpen aan een verbod om al vóór de verspreiding van onderzoek op beleggingsgebied te handelen.

 

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 juni

    1. Detailhandelsverkopen mei (Chi)
    2. Industriële productie mei (Chi) volitaliteit verwacht
    3. ING Beleggersdag
    4. Flow Traders ex €0,15 dividend
    5. Empire State index juni (VS)
  2. 18 juni

    1. Reserve Bank of Australia rentebesluit 4,35%
    2. ZEW-index economisch sentiment juni (Dld) 50 volitaliteit verwacht
    3. Inflatie mei def. (eur)
    4. Detailhandelsverkopen mei (VS) +0,3%
    5. Industriële productie mei (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht