Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Winstnemen op Microsoft
Beeld: iStock

Winstnemen op Microsoft

De kop zegt genoeg: actieve beleggers overwegen om hun koopposities te verkleinen of te neutraliseren.

Dit indiceert de weekchart, hetgeen al dan niet toevallig past bij het nieuwsbericht dat Microsoft een onbekend aantal banen gaat schrappen, bovenop de al in januari aangekondigde ontslagronde van 10.000 banen. Ik zal de weekchart voor u duiden.

Uitstekende bullenparade

In maart dit jaar ging met een geweldige witte breakout candle een bullenparade van start. De bulls passeerden de SMA-lijn op $257+ en gingen er in een rechte streep van door tot $351+ aan toe.

Al die tijd noteerde de RSI nipt boven de OB-lijn. Onderhuids was er dus wel de nodige spanning, maar dat wisten de bulls goed te verbergen.

Tot onlangs, want rond $340 toonde de stierenparade lichte haarscheurtjes, met deze week mogelijk een tweede zwarte candle op rij en de swingteller naar een -1 stand. Een start van een niet meer dan gezonde correctie.

Even dippen

Zolang de koers onder $340 blijft bewegen, groeit de kans op een correctie richting de Fibo-grid op 300+ tot 269+.

Als er binnenkort een bodem wordt geplaatst op de eerste Fibo-lijn, dan getuigt dat van een sterke ondertoon en een prima validatie van de uptrend. Een serie hogere toppen en hogere bodems kan dan aanvangen.

Wanneer weer kopen?

Er is nu sprake van een rondje winstnemingen, althans dat herbergt de weekchart.

Voor trendvolgende beleggers lijkt een adempauze, genieten van een positief resultaat en uitzien naar een nieuwe hogere bodem de aangewezen strategie.

Bij een eerstvolgende witte candle, zo mogelijk al op de eerste Fibo-lijn, zijn er indicaties van bodemvorming en hernieuwde koopkansen.

Klik hier voor de Microsoft Turbo's van BNP Paribas

 



Risicowaarschuwing: 

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 Retail beleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Disclaimer: 

Nico Bakker  is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A. (www.bnpparibasmarkets.nl). Wouter de Boer is medewerker van BTAC. 

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker dan wel De Boer geven diens technische mening weer over het betreffende item in de hoedanigheid van technisch analist en consultant. De beloning van BTAC, Bakker of De Boer staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie. 

Op het moment van schrijven heeft Nico Bakker en/of Wouter de Boer van BTAC in privé dan wel zakelijk mogelijk een long of short positie in een van de onderliggende waarden zoals beschreven in dit document dan wel financiële instrumenten die hieraan zijn gerelateerd. Er kan ook sprake zijn van indirecte deelnemingen via beleggingsfondsen, pensioenfondsen en/of kapitaalverzekeringen waarin wordt belegd en waar hij of andere medewerkers van BTAC geen invloed hebben op het beleggingsbeleid. Verder zijn er geen andere potentiële belangenconflicten bekend.

Deze aanbevelingen zijn niet opgesteld overeenkomstig de wettelijke voorschriften ter bevordering van de onafhankelijkheid van onderzoek op beleggingsgebied en zijn evenmin onderworpen aan een verbod om al vóór de verspreiding van onderzoek op beleggingsgebied te handelen.

 

 

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 juni

    1. Detailhandelsverkopen mei (Chi)
    2. Industriële productie mei (Chi) volitaliteit verwacht
    3. ING Beleggersdag
    4. Flow Traders ex €0,15 dividend
    5. Empire State index juni (VS)
  2. 18 juni

    1. Reserve Bank of Australia rentebesluit 4,35%
    2. ZEW-index economisch sentiment juni (Dld) 50 volitaliteit verwacht
    3. Inflatie mei def. (eur)
    4. Detailhandelsverkopen mei (VS) +0,3%
    5. Industriële productie mei (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht