Febr 2020: Hoe Lang Moeten De Aandeelhouders Nog Lijden Onder Dit Management.......

918 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Hansbeleg
2
quote:

pielsje schreef op 26 februari 2020 10:56:


[...]

Niet lang meer levensvatbaar ben ik bang

De naam van dit draadje kan nog heel lang mee, "Samen sterk" van het andere draadje kan voorlopig wel weer in de kast.
Proconsul
0
quote:

Hansbeleg schreef op 26 februari 2020 11:30:


[...]
De naam van dit draadje kan nog heel lang mee, "Samen sterk" van het andere draadje kan voorlopig wel weer in de kast.

De maand is nog niet om :-)
En het "samen sterk" heeft wel iets langer nodig dan een maand.

Hansbeleg
0
Gaston Lagaffe
2
quote:

Hansbeleg schreef op 26 februari 2020 15:15:


Nog steeds hekkensluiter op hoog volume, nu al het dagvolume bereikt
PostNL lijkt langzaam de juiste stappen te zetten. Exotische avonturen (Postcon en Nexive) met (groot) verlies grotendeels opgeruimd en concentreren op Bel + NL. Sandd zsm integreren in PostNL. Bij Parcels meer aandacht voor marge. Bestaande DC's intensiever gebruiken en vertragen verdere bouw nieuwe DC's. In 2020 zullen we er nog niet veel van kunnen merken. Boekverliezen, integratiekosten, uitvoeren geplande investeringen oa SPS, pensioenproblematiek, zullen de cijfers nog sterk beinvloeden. Voor 2021 ziet het er iets beter uit. Probleem is dat dit te ver weg ligt. Het blijft verbazingwekkend dat iedereen (kijk maar naar koersdoelen analisten) zich zo op het verkeerde been heeft laten zetten. Ik merkte bij de laatste conference call ook de matheid bij de analisten. Velen zullen gedacht hebben : we zien het volgend jaar wel weer. Het blijft jammer dat Verhagen en Co niet in staat zijn duidelijk de mogelijkheden te schetsen. Met name bij Post is er in 2021 wel wat te verwachten. Vernieuwde contracten (met iets hogere marge) en hogere postvolumes gekoppeld aan beperkte stijging kosten zullen de Ebit duidelijk doen stijgen. Jammer dat gelijk weer het verval (lagere postvolumes) intreedt. De margedruk zal, door het wegvallen van Sandd, de komende jaren echter blijvend verminderen. Onder deze omstandigheden zou een bod nog niet zo gek zijn. Je kan nu wel inschatten dat de bodem bereikt is. Jammer dat eigenlijk niemand dit aandurft. 2020 weer een jaar van afwachten. Ik zie het aantal "oude posters" sterk afnemen. Ook op het forum gaat de fut eruit.
pielsje
0
Ik zie het aantal "oude posters" sterk afnemen. Ook op het forum gaat de fut eruit.

Er zijn over de afgelopen jaren veel mensen geweest die dachten het bij het rechte eind te hebben, er zijn gewoon niet veel meer van hun soort over.

Wat moet je ook op een koers van €1,45, wie kon dat voorspellen?
Sommigen (noem geen namen) proberen nog mensen over te halen om toch aandelen Post te kopen, wat gezien de koers duidelijk niet lukt.

Er werden bedragen genoemd voor een overname die niet realistisch meer waren, de overname van Sandd zou een geweldige zet zijn... (dat blijkt uit niets)

Ik lees veel bijdragen nog graag terug, en daaruit blijkt dat een groot aantal posters op dit forum er faliekant naast hebben gezeten.
Ze komen niet geloofwaardig meer over beste Gaston.

De frustraties spuiten eruit, de reacties op sommige bijdragen zijn van dien aard dat deze met hetzelfde kaliber terugbetaald worden. (en dat is vermakelijk om te lezen, en vraagt om meer reacties)

Groet Pielsje
pielsje
0
DWB Happy schreef op 8 mei 2019 10:13:

Onzin, ik volg dit aandeel al veel langer, een volume van 8 miljoen in 1 uur tijd zonder enig nieuws heb ik bij Postnl nog nooit eerder gezien!


Wat gebeurde er daarna???

Niets, helemaal niets
pielsje
0
Eurowin schreef op 4 oktober 2019 12:05:

Hahaha ja die Happy.....

Pielsje:

Was wel een leuke tijd op dit forum, altijd erg gelachen.
Ja jongens ’hij kan zomaar vallen’ en daarmee doelde hij dan op een bod door Bpost.

Of: ik heb dit zo vaak gezien, daarmee dacht hij bepaalde kenmerken in de koers te zien zodat deze dan hard omhoog zou gaan..

1.80 staat op de borden, maar gelachen hebben we wel
Immers hoe kun je er constant zo naast zitten

Inmiddels €1,45...
pielsje
0
quote:
luuk4 schreef op 4 oktober 2019 11:12:

Dus het samengaan met Sand heeft eigenlijk nul effect op de aandeelprijs....lijkt mij verontrustend...Je kan niet zeggen dat het al was ingeprijst lol


Pielsje:

En er zou nog wel een hele euro bij de koers opkomen na de overname van Sandd volgens Happy, en ook zou Post zelf worden overgenomen...

Realiteit is nu, de koers gaat weer naar een dieptepunt en de overname (door Bpost) komt nooit weer

Succes allen, ook Happy
pielsje
0
Tsja, en dan je zelf afvragen waar de oude kern is...

Die schamen zich, en staan in de hoek..

Maar doen verder niets

Begin een rechtszaak, bel de VEB..
Proconsul
1
quote:

pielsje schreef op 26 februari 2020 16:26:


Tsja, en dan je zelf afvragen waar de oude kern is...

Die schamen zich, en staan in de hoek..

Maar doen verder niets

Begin een rechtszaak, bel de VEB..


Die koers hersteld wel als alle shorter pukkels, niet de harde kern dus, eruit gaan.
Word het hier ook weer een stuk rustiger.
Gaston Lagaffe
1
quote:

pielsje schreef op 26 februari 2020 16:13:


Ik zie het aantal "oude posters" sterk afnemen. Ook op het forum gaat de fut eruit.

Er zijn over de afgelopen jaren veel mensen geweest die dachten het bij het rechte eind te hebben, er zijn gewoon niet veel meer van hun soort over.

Wat moet je ook op een koers van €1,45, wie kon dat voorspellen?
Groet Pielsje
Ik heb lange tijd gedacht dan een koers van ca. € 3,00 wel de bodem zou zijn. Op dit moment zie ik het als de top ! Zie hier wat er in 2 jaar kan gebeuren. De cijfers van PostNL zijn ook zeer lastig te duiden. Je krijgt het gewoon niet voor elkaar een inschatting te maken. Wat al negatief leek blijkt nog negatiever uit te pakken, wat positief leek schuift ieder jaar weer op. Je kan je ook afvragen : ligt het aan de "vent" of ligt het aan de tent (ik ben geen fan van Verhagen en Co maar wat een puinhoop hebben ze ook op te ruimen)
Groet Gaston.
Hansbeleg
4
En daar is 2e kamerlid VVD-er Weverling weer, die PostNL in zijn portefeuille heeft. Tegenstander van de merge met Sandd en voorvechter voor DHL en VGP. Vragen waar alle antwoorden eigenlijk al in diverse kamerstukken en brieven beantwoord zijn. Ik heb hem maar even gemaild met de antwoorden en wat opmerkingen zodat Mona Keijzer zich met nuttiger zaken kan bezighouden.Meneer Weverling,

Het valt me op hoe U telkens bij krantenberichten (vooral de Telegraaf) over PostNL aanslaat, het lijkt wel alsof U in de zak van de VGP en DHL zit.
U als VVD-er zou wel eens iets meer voor dit NL bedrijf kunnen opkomen ipv telkens insinuerende en tamelijk domme vragen te stellen.

Welke regels er gelden rondom de UPD is al uit den treuren behandeld bij de overname van Sandd en eigenlijk zijn alle antwoorden op Uw vragen dus al bekend.
Misschien moet U eens de vraag stellen of DHL NL pakket niet gesubsidieerd wordt door zijn Duitse posttak.

Ik kan de antwoorden op Uw vragen alvast geven (cursief), zaken die U eigenlijk al zou moeten weten gezien de tijd dat U dit dossier al beheert.
Gaat het U wel werkelijk om de inhoud, of probeert U zich telkens over de rug van PostNL te profileren? In mijn ogen is het zonde van de tijd van de staatssecretaris en dus de belastingbetaler, ik hoop dat U zich op belangrijker zaken gaat richten.

Met vriendelijk groeten,Vraag 1
Bent u bekend met het bericht «PostNL verhoogt pakketprijs in kerstpiek?

Wat denkt Uzelf, ja ook de staatssecretaris leest de krant.

Vraag 2
Klopt het dat PostNL voornemens is de pakketprijs te verhogen tijdens de kerstperiode? Zo ja, wat vindt u hiervan?

Ja dat is PostNL voornemens en dat is aan het bedrijf zelf. Het bedrijf probeert zo de pieken op de feestdagen wat te verlagen ten gunste van de bestellers en de winstmarge.
PostNL kan niet zijn capaciteit inrichten op de piekmomenten en de rest van het jaar met onderbezetting werken. Het bedrijf is privaat en kan zijn eigen prijsstelling voor alle diensten buiten de UPD zelf bepalen.


Vraag 3
Kunt u aangeven of deze geplande prijsverhoging alleen geldt voor bezorging van goederen buiten de universele postdienst (UPD)?

Dat is aan het bedrijf ik heb enkel aangegeven dat voor de UPD een maximale winst van 9% gemaakt mag worden, zoals U bekend is.

Vraag 4
Ziet u een verband tussen het verhogen van de postzegelprijs en het voornemen om de pakketprijs te verhogen? Zo ja, welk verband ziet u? Zo nee, is dit volgens u een toevallige samenloop van omstandigheden?

Nee dat verband zie ik niet, ik ben geen complot denker.

Vraag 5
Is naar uw inschatting het voornemen om de pakketprijs te verhogen een gevolg van de overname van Sandd door PostNL? Zo ja, wat vindt u hiervan? Zo nee, denkt u dat het verhogen van de pakketprijs losstaat van de overname van Sandd en waarom?

Nee en zoals eerder gezegd het is om tijdens de feestdagen de piekmomenten te verlagen, zie ook vraag 2

Vraag 6
Klopt het dat PostNL de winst uit de pakketbezorging gebruikt om de «neergang bij de postdivisie» te compenseren? Hoe verhoudt dit zich tot het verbod op kruissubsidiëring? 1Telegraaf

Ja natuurlijk probeert PostNL met de pakketwinst het bedrijf nog op de been te houden nu de neergang van de Post maar blijft voortduren. En misschien moeten wij als overheid de UPD straks wel zelf gaan subsidiëren, zeker als we PostNL geen enkele ondernemingsruimte meer gunnen.
Maar kennelijk heeft U het niet goed begrepen, de pakket concurrentie is bang dat PostNL met zijn posttak de pakketten gaat subsidiëren en niet andersom, dus nee ik ben daar niet bang voor.


Vraag 7
Klopt het dat PostNL een vastgesteld rendement krijgt voor de bezorging van de UPD? Zo ja, is het in dat geval toegestaan dat PostNL de winst uit pakketbezorging gebruikt om de postdivisie te compenseren? Wat vindt u daarvan?

U loopt al even mee op dit dossier dan zou U moeten weten dat er geen vastgesteld rendement is maar een maximaal rendement is vastgesteld van 9% voor de post. Op dit moment wordt er een rendement van nog geen 5% gehaald.

Vraag 8
Op welke wijze bent u voornemens om na het ontstaan van het monopolie op de postbezorgingsmarkt het verbod op kruissubsidiëring te handhaven? Hoe blijven beide inkomstenstromen gescheiden en hoe houdt u hier toezicht op?

Zie mijn brief van 2019-12-12 , die U vast al kent, ook toen was dit toevallig vraag nummer 8.

Antwoord op vraag 8
De kostentoerekeningssystematiek voor de UPD moet ervoor zorgen dat de kosten accuraat en eerlijk worden toegerekend tussen UPD-diensten en niet-UPD-diensten. De ACM houdt hier toezicht op. Het uitgangspunt is dat PostNL in staat moet zijn om de kosten van de UPD te financieren uit de inkomsten die zijn ontleend aan de UPD. Kruissubsidiëring tussen UPD-diensten en niet-UPD-diensten is verboden (zie tevens het antwoord op vragen 9 en 10). Kruissubsidiëring binnen de UPD is wel geoorloofd en tevens noodzakelijk om te kunnen voldoen aan de wettelijke eisen. Zo is PostNL verplicht braillepost kosteloos te bezorgen. Deze kosten worden dus goedgemaakt met de opbrengsten van andere UPD-diensten.


Vraag 9
Kunt u deze vragen één voor één en binnen de daartoe gestelde termijn van drie weken beantwoorden

Natuurlijk kan ik dat want alle antwoorden zijn al bekend, vandaar dat U al een voorlopig antwoord heeft gehad van een oplettende burger.

Bijlage:
gpjf
0
Wat een enorme kneus, die Weverling maar tsja hij is van de VVD , daar mag je ook niet al teveel van verwachten.
Gaston Lagaffe
0
quote:

gpjf schreef op 26 februari 2020 16:59:


Wat een enorme kneus, die Weverling maar tsja hij is van de VVD , daar mag je ook niet al teveel van verwachten.
Het is wel mooi hoe Hans deze man van repliek bedient. In feite sta je als volksvertegenwoordiger compleet voor gek. Iedereen weet dat Sandd, nadat PostNL en Sandd elkaar jaren kapotconcureerden, op omvallen stond dus veel te kiezen was er uberhaupt niet. Voor wat betreft de concurrentie bij Parcels : deze is moordend, zie de ontwikkeling van de marge. Probleem zit er gewoon in dat PostNL geen (te weinig ?) VVD-ers maar PVDA-ers op de loonlijst (RvC) heeft staan. Zeg dat dan gewoon, is het voor iedereen gelijk duidelijk :)
win some...
0
quote:

Gaston Lagaffe schreef op 26 februari 2020 16:31:


[...]Ik heb lange tijd gedacht dan een koers van ca. € 3,00 wel de bodem zou zijn. Op dit moment zie ik het als de top ! Zie hier wat er in 2 jaar kan gebeuren. De cijfers van PostNL zijn ook zeer lastig te duiden. Je krijgt het gewoon niet voor elkaar een inschatting te maken. Wat al negatief leek blijkt nog negatiever uit te pakken, wat positief leek schuift ieder jaar weer op. Je kan je ook afvragen : ligt het aan de "vent" of ligt het aan de tent (ik ben geen fan van Verhagen en Co maar wat een puinhoop hebben ze ook op te ruimen)
Groet Gaston.


'ligt het aan de "vent" of ligt het aan de tent', in dat kader staat er wel een verhelderend zinnetje in het jaarverslag 2019 van Postnl:

"In 2019, the fair value remeasurement of €3 million (2018:€11 million) mainly related to our stake in Whistl, for which external valuation insights have been applied."

Wel even een contrast met Dld en Italië (in 2019 68 mio verlies, in 2018 94 mio). Zou de postmarkt in Engeland gunstiger zijn of zou het toch met aansturing hebben te maken?
Gaston Lagaffe
1
quote:

win some... schreef op 26 februari 2020 17:22:


[...]
Wel even een contrast met Dld en Italië (in 2019 68 mio verlies, in 2018 94 mio). Zou de postmarkt in Engeland gunstiger zijn of zou het toch met aansturing hebben te maken?
Postcon en Nexive was een plan van een hyperambitieus management. Dit is totaal verkeerd uitgepakt en kan het management aangerekend worden. Die ACM/concurrentie Sandd opzet heeft gefaald (Sandd ging bijna failliet) maar valt PostNL niet aan te rekenen. Nogmaals ik ben geen fan van Verhagen en Co maar kom steeds meer tot de conclusie dat PostNL altijd al een zeer zwak bedrijf was met meer oog voor milieu/personeel/vakbonden dan aandeelhouders.
wins
0
Postnl heeft wel de mooiste postsorteermachines van alle postbedrijven en div. mooie groene distributiecentra's
918 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 8 apr 2020 11:53
Koers 1,180
Verschil -0,024 (-1,99%)
Hoog 1,207
Laag 1,179
Volume 2.005.321
Volume gemiddeld 6.175.466
Volume gisteren 8.665.888

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group