Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Deutsche Bank verlaagt koersdoel KBC

Deutsche Bank verlaagt koersdoel KBC

(ABM FN) Deutsche Bank heeft vrijdag het koersdoel voor KBC licht verlaagd van 78,00 naar 77,00 euro met een onveranderd Houden advies.

Analist Sharath Kumar denkt dat de lager dan verwachte nettorentebaten bij KBC in het eerste kwartaal een signaal kunnen zijn dat de stijging van de inkomsten bijna achter de rug is. 

Hoewel KBC de misser met de rentebaten voornamelijk toeschreef aan eenmalige factoren en de nadruk legde op de sterke onderliggende groei, interpreteerde de markt dit naar de mening van Kumar als een teken dat de cyclus zijn einde nadert.

De negatieve reactie van de beurskoers op de publicatie van het kwartaalbericht werd niet alleen gevoed door de misser met de rentebaten, maar ook door een lichte teleurstelling over het uitblijven van een aankondiging over de terugkoop van eigen aandelen, aldus Kumar, die overigens spreekt van uitstel in plaats van afstel. Bij de halfjaarcijfers zal KBC volgens de analist alsnog een aandeleninkoop ter waarde van 1,3 miljard euro aankondigen, voorziet hij.

De superieure winstgevendheid en de defensieve kenmerken van KBC worden naar mening van Deutsche Bank voldoende weerspiegeld in de huidige waarderingspremie.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KBC Groep kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 04 oktober

  1. Beurzen China gesloten i.v.m. National Day
  2. UMG notering €0,24 ex-dividend
  3. Frankrijk services PMI sep 43,9
  4. Duitsland services PMI sep 49,8 volitaliteit verwacht
  5. ECB-President Christine Lagarde spreekt volitaliteit verwacht
  6. EU services PMI sep 48,4
  7. VK services PMI sep 47,2
  8. VS ADP banenrapport sep +150K volitaliteit verwacht
  9. VS ISM non-Manufacturing Index sep 54,0 volitaliteit verwacht
  10. VS olievoorraden
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht