Nieuws van vrijdag 16 april 2021

Wall Street koerst af op hogere opening

De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende SP 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het groen.

14:47 | meer...

Europese beurzen hoger rond middaguur

De Europese beurzen noteerden vrijdag hoger na stevige plussen op Wall Street donderdag en sterke macro-economische cijfers uit China, ofschoon niet alle verwachtingen werden ingelost.  

12:24 | meer...

Inflatie eurozone stijgt

De consumentenprijzen in de eurozone zijn in maart conform een eerste raming harder gestegen. Dit bleek vrijdag uit definitieve cijfers van Eurostat.

11:10 | meer...

Export en import eurozone dalen

Het overschot op de handelsbalans van de eurozone is in februari gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Dit meldde statistiekbureau Eurostat vrijdag.

11:06 | meer...

Beursblik: belangrijke mijlpaal voor Mithra

Mithra heeft met de Amerikaanse goedkeuring voor Estelle een belangrijke mijlpaal behaald. Dit stelden analisten Maxime Stranart en David Vagman van ING in een reactie op het nieuws van donderdag. 

09:35 | meer...

Scherpe stijging voor Belgische autoverkopen

Registraties van nieuwe personenauto's in België zijn in maart met 56,1 procent gestegen, terwijl in de Europese Unie de registraties die maand zelfs met maar liefst 87,3 procent stegen. Dit meldd...

08:30 | meer...

KBC in gesprek met Bank of Ireland

KBC wil zich uit de Ierse bankmarkt trekken en heeft daarvoor een princiepsovereenkomst gesloten met Bank of Ireland. Dit kondigde de bank vrijdagochtend aan zonder financiële details te vermelden. 

08:21 | meer...

Leiderschapsveranderingen bij ING

ING gaat een paar veranderingen in zijn raad van bestuur doorvoeren, met de splitsing van de taken rond technologie en operaties. Dit liet de bank vrijdagochtend voorbeurs weten. 

07:57 | meer...

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront