Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hollandse Aandelenavond: Nico Bakker

Hollandse Aandelenavond: Nico Bakker

Binnenkort is het weer zover: dan organiseert IEX samen met BNP Paribas de jaarlijkse Hollandse Aandelenavond. Zes beursexperts noemen elk drie Hollandse aandelen waarvan zij denken dat die kansrijk zijn de komende tijd.

U kunt hierbij zijn! Gezien de Covid-19-situatie is dit evenement dit jaar alleen online te volgen via een livestream. Er zijn geen kosten aan verbonden. U ontvangt ruim vooraf instructies over hoe u de uitzending kunt volgen.

Klik hier om u aan te melden


Het is al even geleden dat de vorige editie plaatsvond, maar na anderhalf jaar wachten is het gelukkig weer zover. Voor dinsdagavond 6 oktober staat de Hollandse Aandelenavond geagendeerd.

Als opwarmertje voor deze avond blikken de experts terug op dit wel heel bijzondere beursjaar en hun tips van vorig jaar. In deze aflevering: technisch analist Nico Bakker, als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets.


Hollandse Aandelenavond 2020

Ook dit jaar ben ik van de partij op de Hollandse Aandelenavond om de technische analyse te vertegenwoordigen. En laten we eerlijk zijn, de TA heeft de actieve belegger toch keurig door de woelige en turbulente wateren geleid in de afgelopen maanden. De charts geven immers prima weer wat de verwachte koersroutes zijn, inclusief cruciale routepaaltjes zoals mijn Dashboard Beleggen-methodiek deze aanreikt. Maar daarover veel meer op de Hollandse Aandelenavond op 6 oktober.

Maandgrafieken

Normaal gesproken vaar ik op weekgrafieken. Voor de Hollandse Aandelenavond echter oriënteer ik mij op de iets langere termijn, waarvoor ik de maandgrafieken bekijk om daarmee een langere houdbaarheidsdatum van de tips te bewerkstelligen.

Dat kan dus betekenen dat je tussentijds, op de wat kortere termijn, best wat tegengas kan krijgen, dat hebben we gemerkt in de afgelopen maanden, maar daar moet je dan even doorheen wandelen. Hoe is het wat dat betreft gegaan met de tips die ik vorig jaar heb gepresenteerd?

Galapagos

Als commentaar heb ik destijds - mei vorig jaar - gemeld dat er sprake was van een dijk van een uptrend met de bulls aan de leiding tot mogelijk de €120/130-zone. Een echte koopkans heb ik het genoemd.

klik om te vergroten

Op de actuele maandchart zien we dat de koers is doorgeschoten naar maar liefst €200, waarna een stevige correctie volgde tot aan de SMA-lijn. Tegen €200 de winsten veiliggesteld, mede gevoed door de swingteller en RSI was destijds de gewenste strategie.

Nu lijkt er bodemvorming plaats te vinden op de SMA rond €100, de ideale plek om de trend te vervolgen. Let ook op de RSI die aanstuurt op bodemvorming. Dus eigenlijk gewoon weer een koopkans.

AMG

In mei vorig jaar zag het ernaar uit dat de SMA-lijn rond €23,00 de stevige correctie zou afronden om daarna de uptrend te vervolgen. De beren sloegen echter toe, waardoor de koopconditie onder €22,00 kwam te vervallen. Zo zie je maar weer dat je ook op de maandkaart altijd alert moet blijven en moet checken of de setup nog valide is. De vrije coronaval tot €11,70 blijft je dan bespaard.

klik om te vergroten

 

Momenteel is de Down-status valide, dus de beren zetten druk op de ketel tot mogelijk de €11,70-steunstreep. Voor langetermijn-trendbeleggers is er thans geen eer te behalen op dit speelveld.

TKH

"Hier is steun op gemiddeldelijn en een indicatie voor bodemvorming. De langetermijn-uptrend kan weer nieuw leven worden ingeblazen, door naar €55 moet mogelijk zijn", zo luidde destijds mijn commentaar. En zie, we hebben ruim €53 op de borden gezien, waarna er opnieuw werd gecorrigeerd. Een prima ritje voor actieve beleggers.

klik om te vergroten

Ook op deze chart zien we de coronamaand met zijn enorme zwarte candle, rap opgevolgd door witte rebound candles met nu weer de beren aan zet. Formeel gaat een dalende trendfase van start, dus als er nog langetermijn-koopposities uitstaan, is dit wellicht de laatste gelegenheid om de schade te beperken.

Aperam

klik om te vergroten

Dit fonds heb ik vorig jaar mei als shortkandidaat getipt omdat er sprake was van een dalende trendfase. Welnu, daar is nog geen wijziging in gekomen, de beren blijven de regie voeren. Al moet ik wel constateren dat de trendmatigheid tegenvalt: er wordt niet overtuigend richting gekozen. De turbulentie zwelt daarbij wel aan, dus het is een lastig speelveld. Twee handen aan het stuur dan maar.
 


Hier kunt u de terugblikken van de andere deelnemers teruglezen

De terugblik van Nico Inberg

De terugblik van Royce Tostrams

De terugblik van Jos Versteeg

De terugblik van Jim Tehupuring

De terugblik van Ralph Wessels

 

Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 20 mei Op deze dagen is de beurs gesloten in 2024
  2. 17 mei Martine Hafkamp: "Deze twee aandelen hebben wij voor onze klanten gekocht" 3
  3. 10 mei Ego's op de beurs: "Beleggen lijkt iets rationeels, maar dat is het niet" 5

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 9 objectief 6 oktober 2020 10:35
    quote:

    Patrizio schreef op 1 oktober 2020 09:36:

    Men kan praten en avondjes organiseren leuk en gezellig maar de markt bepaald de richting
    Als ze die markt met hun verwachtingen overeenkomt, dan is dat toch prima.
    (uiteraard kun je geen corona en/of ziekte Trump e.d. en/of slecht bedrijfsbeleid inbouwen, dus garanties bestaan niet.)
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links