Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Sterke plaatjes

TA: Sterke plaatjes

Ondanks lockdowns, Brexit en stagnerende hulppakketten liggen aandelen er technisch sterk bij.

Gisteren heb ik online de aftrap gedaan voor de Outlook 2021, een project van IEX en Société Générale. In mijn webinar heb ik de deelnemers meegenomen op  verkenningstocht door alle markten, aan de hand van de volgende agenda:

•    Beurzen technisch bekeken: Wall Street, Europa en Azië
•    Sterke sectoren
•    Sterke aandelen
•    Grondstoffen, valuta's en obligaties

Elke crisis heeft een koopkans opgeleverd

Ik ben begonnen met een terugblik. Hierbij ging ik niet alleen in op de coronadip van het afgelopen jaar, maar heb ik deze ook vergeleken met de grote correcties van de afgelopen veertig jaar, zoals de dip rond de economische crisis van 2008, het knappen van de internetbubbel en de crash van 1987.

Mijn conclusie was dat elke crisis in de afgelopen jaren een koopkans heeft opgeleverd. En dat we technisch aan de vooravond staan van een sterke periode op de beurs.

Webinar terugkijken?

U kunt het webinar ook achteraf nog zien. Indien u zich registreert kunt u het webinar volgen met behulp van deze link.

Tijdens het webinar heb ik in totaal een veertigtal grafieken doorgenomen van aandelen, sectoren, indices, valuta's, grondstoffen en crypto's.

Hieronder bekijk ik enkele van de belangrijkste plaatjes die ik heb besproken. Achtereenvolgens treft u hieronder aan: MSCI World index, de Dow Jones, de Nasdaq composite, de SOX index, de Nikkei, de DAX en de AEX.

MSCI World index

Ik ben begonnen met de grafiek van de MSCI World-index omdat die duidelijk het koersverloop van de wereldbeurzen weergeeft (in dollars).

De MSCI World index heeft een Hoofd & schouderformatie opwaarts afgerond. Aan de bovenkant komt er ruimte vrij richting de weerstand van 3.000 punten (het berekend koersdoel).



Wall Street/Dow Jones

De Dow Jones-index is boven de voormalige weerstand gebroken. Hierdoor is het technische plaatje verbeterd en is er ruimte vrijgekomen tot de weerstand van 35.000,00 punten (berekend koersdoel).


Nasdaq Composite index

De Amerikaanse technologiebeurs, de Nasdaq Composite-index, heeft de top van begin 2020 opwaarts gebroken. Technisch mogen we een positief koersverloop verwachten richting de weerstand van 14.500 punten (berekend koersdoel).



Amerikaanse halfgeleiderindustrie

De SOX-index, die het koersverloop van de grootste bedrijven in de Amerikaanse halfgeleiderindustrie weergeeft, heeft de stijgende trend hervat nu tussenliggende toppen zijn overwonnen.

De SOX-index krijgt hiermee ruimte voor verdere koersstijging richting de weerstand van 3.350,00 punten (berekend koersdoel).



Duitse beurs/DAX

Het technisch beeld verbetert voor de DAX-index, nu de correctieve beweging opwaarts wordt doorbroken. Toch ligt er rond 13.795,24 punten (de top van 21 februari) nog een barrière boven de markt.

Voor meer technische verbeteringen is een doorbraak hierboven boven noodzakelijk. Na een uitbraak wordt 16.416,34 het volgende opwaartse koersdoel.



Japanse beurs/Nikkei 225 index

De Nikkei 225 index heeft oude weerstand gebroken. Nu de neutrale range aan de bovenkant is verlaten, verbetert het technische plaatje.

Opwaarts heeft de Nikkei 225 index ruimte tot de weerstand van 33.466,96 punten (het berekend koersdoel). De steun ligt op 22.948,47 punten (de bodem van 30 oktober).



Nederlandse beurs/AEX

De AEX-index is opwaarts uit de vlagformatie, tussen de twee blauwe lijnen, gebroken. De Nederlandse beurs genereerde hierdoor een technische verbetering.

Het eerste  koersdoel zien we rond 632,12 punten (de top van 21 februari). Na een uitbraak boven de weerstand van 632,12 punten wordt 703,18 het volgende opwaartse koersdoel.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 25 apr Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 104
  2. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 51
  3. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79

Reacties

178 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 december 2020 09:24
    quote:

    an12 schreef op 16 december 2020 09:22:

    Zijn er nog gebeurtenissen waardoor een beurs wel eens in het rood gaat?
    Tot nu toe wordt alles gered met het toverwoord ‘stimulushoop’ en anders ‘brexithoop’. Stel heel usa gaat dood door dat vaccin, dan nog gaat de beurs omhoog door ‘stimulushoop’.
    zodra jij volop instapt is t gebeurt......

    return of the mother......
  2. forum rang 5 an12 16 december 2020 09:27
    ‘Winkelketens in Nederland openen de deuren’ staat er op teletekst. Action, Hema en wibra openen de deuren voor de verkoop van essentiële producten. De kerken bleven al open. Dit kan alleen maar in Nederland. De bedoeling is dat er zoveel mogelijk in lockdown gegaan wordt, maar hier gaat iedereen direct weer dwarshangen.
    En de regering treedt er niet tegen op.
  3. forum rang 6 d' Aandelen ' 16 december 2020 09:27
    Goedemorgen,

    Gap van februari gesloten door de DAX, tweede dag op rij zo'n stijging.
    Berekend op VDAX vandaag DAX H 13563 L 13163,
    S&P 500 H 3748 L 3642
    Nasdaq H 12776 L 12416
    AEX H 622,41 L 609,25

    Doe er mee wat je wil.

    Ik zie net dat de DAX index de 13562 heeft aangetikt, straks weer omlaag?
178 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links