Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: VS-China

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

Hoppa. Zou dinsdag al in moeten gaan. China noemt dit compleet onacceptabel.

Het zijn ook allemaal van die alledaagse dingen, maar dit even terzijde. De huiskamervraag luidt welke fonds last gaat krijgen van die kikkerbilletjes:

Serieus nu weer, intussen schijnt hier ook een ijzig sfeertje te heersen:

Inderdaad, de koersen laten een veer op die nieuwe tariefdreiging VS. U ziet vooral Shanghai dalen en de yuan loopt ook schade op. Het is wel minder dan de vorige keer. Op de beurs went ook altijd alles. Ik weet zelfs nog dat eind 2008 daagjes van plus of min 5 à 10% doodgewoon waren.

De koersen volgen wel hetzelfde patroon: meeste schade in China, voor haar yuan en andere emerging markets en minste of geen koersdalingen voor de VS en aantrekkende dollar. De EU zit er tussenin. Duidelijk wie aan de winnende hand is, maar het gaat mogelijk ten koste van de wereldhandel.

Het cijferende PepsiCo, dat in haar outlook overigens met geen woord over de handelsoorlog repte, startte keurig het H1-cijferseizoen in de VS met +4,8%. Verder snertkoersen. Voor de katerende Vlaamse lezers: jammer, maar die Franse killers gaven even een staaltje weg hoe je een WK wint.

Nieuws, advies, shorts en agenda

Het belangrijkste nieuws: Sif wil een nieuwe CEO benoemen en Google kan maximaal €9,3 miljard boete krijgen?!

Analistenadvies is er niet, of het moet deze zijn:

De AFM meldt deze shorts:


De agenda:

09:00 EU: speecht ECB-president Mario Draghi
14:30 VS inflatie PPI jun 0,% MoM
16:30 VS weekrapport olievoorraden
16:30 VK: speech BoC-gouverneur Mark Carney

En dan nog even dit

Een van de weinige grafieken waar een neergaande trend positief is:

Duidelijk:

Spannend, strafzaak tegen een spion:

Wat?

Geen dag zonder Tesla nieuws. Is ook een kunst:

500.000 pond dus:

Samsung:

Daar gaat die handelsoorlog ook over:

Klein wonder eigenlijk dat Nokia nog bestaat:

Oh, mighty dollar:

Tot slot de uitsmijter nog:

Veel plezier en succes. Klik op het plaatje voor onze prachtige gratis real-time koersenbak. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. Brievenbus 11 juli 2018 08:59
    Tja, gisteren was het feit dat er ergens een paar werknemers een paar uur staakten schokkend nieuws, vandaag dat er een partij geen mening meer heeft over het bedrijf.
    Wat men al niet naar buiten brengt als "nieuws" om de koers te drukken en die grote short positie op PostNL veilig te stellen....

  2. Brievenbus 11 juli 2018 09:16
    Overigens opvallend dat ik het schokkende nieuws dat Morgan Stanley niets meer over PostNL gaat zeggen alleen hier lees, niet op bv zoiets belangrijks als Binck of zo?

    Het is dat ik nogal wat jaren aan beleggen doe en nog heel goed weet dat Corne van Zeijl ooit de leiding had over een belangrijke beleggingsgroep en me ook nog de zeer, zeer bijzondere resultaten van die beleggingen kan herinneren!
  3. forum rang 6 d' Aandelen ' 11 juli 2018 09:23
    Goedemorgen,

    ik kan me niet voorstellen dat Donald Trump in zijn eentje een handelsoorlog kan ontketenen, je mag toch aannemen dat ook een Amerikaanse president wordt gecorrigeerd door het Congres wanneer men het niet eens is met de genomen maatregelen.

    Ondertussen lijken de Europese beurzen in de tang te zitten van super rijke Amerikaanse short partijen en investeerders die in Europa steeds meer de dienst uit lijken te maken.

    De verkoop van bedrijven en allerlei voor Europa belangrijke instellingen en dienstverleners aan Amerikaanse investeerders mag dan kortstondig gunstig zijn voor aandeelhouders, maar naar mijn persoonlijke mening gaat dat ten koste van werkgelegenheid, sociale afspraken en ons sociaal systeem, daar hebben Amerikanen niet zo veel mee.
  4. Snelle Jaapie 11 juli 2018 10:07
    Maak je niet druk koersen bewegen ook zonder handelsoorlog naar beneden en omhoog. Handelsoorlog heeft alleen maar op korte termijn beperkte invloed op lange termijn veranderd dit vanzelf weer. Trump speelt het hard, om zoveel mogelijk binnen te krijgen, en daarna weer een draai te maken en de wereldeconomie fors te laten groeien. Je hebt alleen wat geduld nodig.
  5. Brievenbus 11 juli 2018 11:33
    Op zich niet onopvallend hoe er al 2 dagen negatief nieuws over PostNL "gecreëerd" word om te helpen bij het goedkoop omlaag brengen van de koers.
    Vooral die versie van vandaag is opvallend.

    Voor dat onverwachte positieve nieuws van enige tijd geleden met die vervelende enorme stijging bij hoge omzet waren er een aantal erg grote short posities ingenomen, en, tja, wat doen de handel en sommige in te huren krachten dan....

    Zou evengoed wel leuk zijn als er WEER zo'n onverwacht echt goed nieuws naar buiten zou komen over PostNL! Dan red men het niet meer met negatief nep nieuws :-)
  6. [verwijderd] 11 juli 2018 11:59
    Het is heel makkelijk om rode futures aan handelsoorlog toe te schrijven maar futures staan geregeld in het rood.., en bovendien gaan index futures door tot een kwartier vóor opening cash en in die tijd kan het er al weer heel anders voor staan, ten kwade of ten goede..
    Toekomstige richtingen staan toch al vast, neerwaarts. Handelsoorlog, of niet, daar hoef je dus eigenlijk niet mee bezig te zijn...
  7. forum rang 7 ffff 11 juli 2018 14:12
    Gewoon voor de echte liefhebbers…..

    Zoals de meeste weten heb ik al jaren een boontje voor diporders. Dus Aalberts aankooplimiet 39,50 gezet. Ik zie zojuist dat de laagste koers vandaag 39,55 was en daarna weer wat gestegen. Dus noppes.

    Tja, het kan niet altijd meezitten. Trump nog één keertje héél erg tekeer gaan in het volslagen vastgelopen Brussel ( Wat het verkeer betreft! ) en ik rijf ze mogelijk toch binnen.

    Ondertussen worden de handelsbetrekkingen tussen Europa en China toch echt voortvarend aangepakt in de zin van heel wat overeenkomsten. Wat je zaait, Trump, doet men uitwijken naar elders.

    En tenslotte: Het blijft genieten: Geweldig schelden op " partner" Europa, op al die landen die veel te weinig bijdragen aan de NATO en morgen gezellig keuvelen met Poetin. Kunnen we dat Nato budget niet eens een pak verminderen. Dat zou de beurs ook vooruit kunnen helpen.

    Wel boeiende tijden ennuh een duur dagje vandaag…

    Peter
  8. Mrx77 11 juli 2018 21:38
    quote:

    deflationist schreef op 11 juli 2018 20:13:

    Lonen gaan nog 70% dalen in Nederland. Wordt lacherig gedaan over de handelsoorlog maar 95% hier heeft geen historisch besef.
    Hopelijk kan je ook rationeel denken...Trump is een ondernemer en is aan het bluffen...hij weet dat het inmiddels usa tegen de rest vh wereld is...china en rusland en eu trekken samen....trump begon al te huilen in de schoten van merkel dat ze gasdeals en pijpleidingen via rusland afsluit...je ziet dat de houding van usa heeft gezorgd dat wij in de armen van rusland en china worden genomen.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links