Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Wall Street reden tot zorg

Ik zie tal van indicatoren die onrust aangeven, maar niet een wijst op grote paniek. Wall Street is wel een aandachtspuntje. Aan het einde van deze onrustweek loop ik alles langs.

      • De VIX-index, Europa's paniekbarometer, veert stevig op vanaf voormalige bodems. Ook de Nederlandse VIX-index herstelt vanaf de bodems van dit voorjaar. De onrust onder beleggers neemt toe, maar er is geen sprake van paniek.
      • De Nederlandse beurs blijft, net als de overige Europese aandelenmarkten, in een zijwaartse trading range hangen, met weerstand in de zone 506-510 en steun rond 455-464. Technisch bezien is de markt wat verzwakt nadat de herstelfase van de voorgaande weken is gebroken, maar dramatisch is het niet. De langetermijnuptrend is nog intact.
      • Als we het omzetprofiel beoordelen dan valt wel op dat de dalingen met hoge omzetten gepaard gingen. Woensdag werd de forse koersdaling van de AEX begeleid door een volume van bijna 150 miljoen stukken, met een waarde van 2,4 miljard euro, dat is 50% boven een gemiddelde omzetdag. De moneyflow, die de onderliggende geldstromen meet, krult in de afgelopen twee dagen iets omlaag wat aangeeft dat er sprake is van enige kapitaalvlucht.
      • De Advance/Decline ratio van de Nederlandse beurs beweegt al sinds medio juli zijwaarts, dat geeft aan dat het aantal stijgende en dalende fondsen per saldo in evenwicht blijft.
      • Wat kan Wall Street ons vertellen? Wall Street (Dow Jones index) laat een zwakker beeld zien dan de Europese beurzen. De Dow vormt al sinds begin mei lagere koerspieken en koersbodems, er is sprake van verkoopdruk. Ook is een horizontale sten rond 17.600 gebroken. Wij verwachten een verdere koersdaling naar de steun op 17.037,76 (bodem van 2 februari). Technisch niet onbelangrijk is dat het stijgende trendkanaal vanaf 2011 onder druk staat, bovendien is de Dow onder de 200-dagenlijn gebroken.


VIX

AEX

Advance decline AEX

Nederlandse moneyflow

Winstnemingen laten sporen achter

Samenvattend stel ik vast dat de winstnemingen van de afgelopen dagen in Europa hun sporen achterlaten, maar dat er nog geen sprake is van grote schade. Het kortetermijn technisch verloop bij de andere Europese beurzen volgt nagenoeg hetzelfde pad volgt als de Nederlandse beurs.

Op Wall Street is het technische beeld veel zwakker, daar lijkt ook het lange termijn plaatje te bezwijken. Wall Street biedt wel reden tot zorg.

 

Dow Jones

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 08:00 Vangnet voor ASML op €777: is het al tijd om kooporders in te leggen? 45
  2. 25 apr Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 104
  3. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 51

Gerelateerd

Reacties

640 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 32 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. gurtx 14 augustus 2015 08:54
    Geachte heer Tostrams,

    Uw 5 punten bevatten louter constateringen van wat er al gebeurd is. Het is fijn dat u die voor de lezer uitzoekt, maar dat kunnen de meeste zelf ook.

    De vraag is: welke kant gaan we op en hoe daarop in te spelen?
    Hoe hebben uw portefeuilles trouwens gepresteerd het laatste half jaar?

    mvg

  2. [verwijderd] 14 augustus 2015 09:16
    quote:

    gurtx schreef op 14 augustus 2015 08:54:

    Geachte heer Tostrams,

    Uw 5 punten bevatten louter constateringen van wat er al gebeurd is. Het is fijn dat u die voor de lezer uitzoekt, maar dat kunnen de meeste zelf ook.

    De vraag is: welke kant gaan we op en hoe daarop in te spelen?
    Hoe hebben uw portefeuilles trouwens gepresteerd het laatste half jaar?

    mvg

    goed punt.
640 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 32 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links